http://www.vitaness3.com

Vitaness, Centrum voor Gezondzijn en Welbevinden

Onze missie/visie/droom

Vitaness is een beweging voor Gezondzijn en Welbevinden. Het is een samenwerkingsverband van mensen die ervan uitgaan dat gezond zijn en welbevinden mogelijk is voor ieder mens. Ieder op zijn/haareigen manier, vanuit zijn/haar talent, vanuit zijn/haar zelfhelend vermogen, in eenheid. Vitaness faciliteert de beleving en verspreiding van dit gedachtegoed of bewustzijn. Lees hier meer over het concept Vitaness

 

Mens centraal
We willen onze droom waarmaken: een Centrum voor Gezondzijn en Welbevinden, waarin de klant centraal staat en niet de zorgverleners of de verzekeraar. Waar mensen worden gezien in heel hun zijn, niet alleen de ziekte en welkom zijn met hun hele verhaal, op alle dimensies: hart, hoofd, lijf, ziel en geest.

Voor dit Centrum is de beoogde lokatie in Schoonloo, Drenthe. Herstel van het eenheidsbewustzijn, evenwicht in lichaam, ziel en geest en kerntalent in al haar facetten is de grondslag voor het Vitaness Gezondzijn en Welbevinden Centrum. In 2012 heeft dit concept de prijs gewonnen voor startende ondernemers. 

 

Bijzonder gebouw
Het Centrum voor Gezondzijn en Welbevinden is een bijzonder gebouw. Een gebouw dat bijdraagt aan heling. Vanwege haar bijzondere architectuur, de natuurlijke energievoorziening, door planten, bomen en stromend water rondom het gebouw. Het gebouw inspireert mensen en nodigt hen uit om de transformatie aan te gaan tot een eenheidsbewust, evenwichtig, talentvol wezen. Hier kan men curssussen volgen over alle facetten van gezondheid en welzijn of creatieve activiteiten ondernemen, zoals schilderen, schrijven, zingen e.d. De tuinen rondom het centrum biedt mogelijkheid tot biologisch tuinieren en is een plek om andere mensen te ontmoeten. 

 

Eerste fase
De bouw van het Vitansee Drie Generatie Ervaringshuis en van 10 eco-recreatiewoningen is de eerste fase van het Vitaness Succespark Schoonloo project. 

Wat wij organische architectuur noemen is geen stijl, trend of mode, maar een echte
beweging op een groots idee van een nieuwe integriteit van het menselijk leven
waarin kunst, wetenschap en bewustzijn een zijn; vorm en inhoud
een eenheid vormen.

Frank Lloyd Wright

Zie film