Over ASK,  Ingolf Kruseman

Even voorstellen
Mijn naam is Ingolf Kruseman. Ik heb in 1995 ASK opgericht. ASK is een interieur-architectenbureau en een ontwerpbureau voor gebouwen en woningen. Ik verzorg daarnaast 3D-visualisatie en animaties voor presentatie-opdrachten voor uiteenlopende projecten.  Tevens bied ik 3D-ondersteuning in vastgoedprojecten, onder meer tijdens het ontwerpproces van de architect. Ik werk samen met een netwerk van betrouwbare kleine bedrijven, zoals webdesigners en bouwtekenbureaus en kan zo zorgen voor een totaal concept.

 

Klantenwens centraal
Klanttevredenheid, betaalbaarheid en betrouwbaarheid staan bij mij voorop. Uiteraard ben ik flexibel in de vormgeving en ontwerp. Ik denk actief mee met klanten en geef deskundig advies, zodat hun droom ook echt werkelijkheid kan worden, binnen hun budget.

Bij mijn ontwerpen ga ik uit van nieuwe innovaties, een gezondere samenleving en duurzaamheid. Met toepassing van zoveel mogelijk gezonde bouwmaterialen en duurzame bouwtechnieken. De essentie is dat de mens centraal staat en in goede harmonie kan leven met de natuurlijke elementen om ons heen.

Ontwerpen is mijn passie en dat gaat gepaard met mijn tweede passie: het toepassen van ecologische en duurzame principes en materialen. Dit heeft alles te maken met mijn gevoel voor gezondheid en recht doen naar de aarde. Dat doe ik al vanaf de start en ik ben blij dat energievriendelijk, gezond, ecologisch bouwen steeds meer terrein wint.

 

Groene gebouwen
Ik heb veel ervaring met groen en gezond bouwen, zoals bijvoorbeeld met biobased bouwmaterialen als stro- of hennep. Eco-materialen geven vaak net dat stukje extra huiselijk warm gevoel.

Maar ik ben van mening dat het niet alleen bij materialen moet blijven. Ook daglicht, vormgeving, kleurgebruik en geïntegreerde planten zijn erg belangrijk voor het welbevinden van de mens. Daarom ontwerp ik integraal en houd ik rekening met alle elementen in het gebouw.

Verder heb ik veel oog voor hergebruik of het circulaire economie model, waarbij bouwmaterialen uiteindelijk zo veel als mogelijk weer terug komen in de maak industrie of keten van hergebruik.

 

Holistisch ontwerpen.

​Ik ontwerp integraal op basis van o.a. de heilige geometrie, de gulden snede en de wetmatigheid van Pi. Daarnaast laat ik me inspireren door vormen uit de natuur en de microscopische wereld van ons bestaan. Holistisch ontwerpen heeft ook alles te maken met aspecten van gezond bouwen, duurzame maatregelen en sociale aspecten van ons bestaan.